Цікаві факти про подарунки

Подарунки — цікаві факти

Подарунок – це предмет, який одна людина безоплатно передає у власність іншій людині. Представляємо цікаві факти про подарунки.

Сюрприз

Християнство

Бог подарував людині чудо – життя. Люди часто скаржаться на важке життя, на погане здоров’я, на недостатню кількість грошей, але варто задуматися, що життя – це справжнє диво, планета Земля – прекрасна. Людина може бути щасливою просто так, без будь-якого матеріального достатку. Але часто люди самі відмовляються від щастя, ставлячи на перше місце матеріальний достаток, а не спілкування з Богом.

Найдорожчий подарунок в історії – Ісус Христос. Бог подарував людям можливість бути вічно щасливими через смерть свого сина Ісуса Христа. Спасителя катували, він помер найболіснішою смертю в історії людства.

Найдорожчий матеріальний подарунок – Туринська Плащаниця. Ісус Христос залишив свій відбиток на Туринській Плащаниці. Це зображення люди не можуть повторити, навіть використовуючи сучасні наукові методи, також вчені не можуть пояснити, як з’явилося зображення на Плащаниці. Туринська Плащаниця – єдине свідчення чуда, яке проявилося матеріально і за яким можна постійно спостерігати.

Що подарував людям Господь після Воскресіння Ісуса Христа? Багато дивовижного:

  1. Ісус Христос перед смертю передав турботу про свою матір апостолу Іоанну. Марія стала матір’ю не тільки Ісусу Христу, але і всім нам, а сам Ісус, через Марію, став нам братом. Ісус Христос був не тільки Богом, але і звичайною людиною, він розуміє всі проблеми, з якими стикається людина. Його мучили всі спокуси, які мучать звичайних людей, а не грішив Ісус тільки через любов до Батька і через знання, що він стане глибоко нещасним, якщо згрішить. Якби люди мали такі ж знання, як Ісус Христос, їм би також не захотілося грішити. Жити в постійних спокусах і не згрішити – це подвиг Христа, який показує, що звичайна людина теж може жити і не грішити, якщо захоче (це, звичайно, теоретично, без гріха немає жодної людини, крім Ісуса Христа).
  2. Християни стали Божим народом, які повинні успадкувати Царство небесне. Господь Бог подарував тим, хто визнає Ісуса Богом, весь всесвіт.
  3. Люди отримали можливість після смерті бути в раю. Що таке рай – важко пояснити, в Євангелії написано: «не бачило того око, не чуло вухо, і не приходило то на серце людині, що приготував Бог тим, хто любить його». Рай – це місце настільки хороше, що людина не може навіть уявити, наскільки люди там щасливі.
  4. Ісус Христос – глава християнської церкви. Через сповідь, причастя, відвідування Літургії християни мають можливість доторкнутися до раю ще за життя. Через сповідь і причастя людина може повністю очистити свою душу навіть від найстрашніших гріхів (поки людина жива, вона може виправити все, навіть найважчі помилки). Таємниця сповіді у католиків абсолютна – священик може заприсягтися на Біблії, що йому нічого не відомо про те, що чоловік говорив на сповіді (адже він висповідався перед Богом, а не перед священиком), навіть якщо папа римський накаже розповісти, що було на сповіді, обіцяючи відпущення «гріха порушення таємниці сповіді», все одно священик нічого не має права говорити з того, про що людина говорила на сповіді.
  5. Заслуги християнства – рівноправність чоловіка і жінки, як у шлюбі та і в суспільстві, рівноправність всіх людей, незалежно від матеріального становища, соціального становища, національності, кольору шкіри. Свобода віросповідання також є заслугою християнства.

Цікава інформація

Статуя Свободи була подарунком США від французів. Спершу французи мали подарувати статую на столітню річницю святкування перемоги революції в США (перемоги у війні армії американських штатів над британською армією), однак через проблеми з фінансуванням Статуя Свободи була урочисто відкрита тільки в 1886 році.

Найбільш щедро обдарували Йосипа Сталіна на його 70-річчя. Довгий список подарунків, які подарували великому вождю, був опублікований в радянській газеті. Список займав декілька сторінок.

Після закінчення Другої світової війни в знак миру школярі з СРСР подарували послу США красивий подарунок – дерев’яне панно, зроблене у формі герба Сполучених Штатів Америки. Ні чиновник, ні діти не здогадувалися про те, що в панно вмонтований жучок і всі розмови посла підслуховували радянські спецслужби.

Троянський кінь вважається найпідступнішим подарунком в історії, його зробили данайці (назва греків або ахейців, які облягали Трою). Хоча цього коня не вручили, а просто залишили на місці спорожнілого табору, троянський кінь може вважатися подарунком, оскільки його отримали троянці безкоштовно. Як відомо, в цьому дерев’яному коні ховалися грецькі воїни. Після того, як кінь залишився на самоті, з нього вибралися греки і відкрили ворота, через яку в місто проникла ахейская армія.