Цікаві факти про любов

Любов — цікаві факти

Без любові наше життя було б сірим та одноманітним. Любов робить людину щасливою. Представляємо цікаві факти про любов.

Сім'я

    1. Віра, Надія, Любов – це три доньки Софії. Свята Софія відмовилася відрікатися від Ісуса Христа навіть тоді, коли в неї на очах вбивали доньок. Мама померла на їх могилі через декілька днів.
    2. Цитата з Біблії – «любов покриває всі гріхи» (Прит. 10:12). Справжня любов до Бога призводить до сильного розкаяння, Бог готовий простити гріх тому, хто кається. Коли ми живі, ми можемо покаятися у будь-якому, навіть найстрашнішому грісі і бути прощеними. Бо всі ми грішні, а Бог – милосердний.
    3. Цитата з Біблії – «і прапор його наді мною – любов» (Пісня Пісень 2:4). Якщо людина любить, це почуття супроводжує її завжди, і ця людина буле оберігати цей прапор, як воїн оберігає його у битві. Бо любов робить людину щасливою, люди готові боротися за своє щастя.
    4. Цитата з Біблії – «бо міцна, як смерть, любов; люта, як пекло, ревність; стріли її – вогненні; вона є дуже сильним полум’ям. Великі води не можуть загасити любов, і ріки не залиють її. Якщо б то давав все багатство дома свого за любов, то той був би відкинутий з презирством» (Пісня Пісень 8:6-7). Любов сильніша за всі багатства світу.
    5. Цитата з Біблії – «Більш за все майте щиру любов один до одного, тому що любов покриває багато гріхів». Любов до ближнього – це любов до Бога, бо Ісус Христос сказав, «що ви зробили одному із цих братів Моїх менших, то зробили Мені». Бог любить всіх людей, не можна не любити того, кого любить Господь.
    6. Цитата з Біблії – «Любов пізнали ми в тому, що Він поклав за нас душу Свою: і ми повинні покладали душі свої за братів» (1 Івана 3:16). Христос помер на хресті тому, що любив нас і хотів, щоб ми були щасливими. Ми ж повинні відкинути страх і боротися за щастя і матеріальне і духовне благополуччя ближнього.
    7. Цитата з Біблії – «… тому що любов від Бога, і всякий, хто любить, народжений від Бога і знає Бога. Хто не любить, той не пізнав Бога, тому що Бог є любов. У любові немає страху, але досконала любов виганяє страх, тому що у страсі є мука. Той, хто боїться, недосконалий у любові» (1 Івана 4:7-8, 18). Любов походить від Бога. Хто любить, той не боїться, страх робить людину нещасливою.
    8. Цитата з Біблії – «Любов же полягає у тому, щоби ми чинили за заповідями Його» (2 Івана 6). Любов – це хороші справи для ближнього. Мало казати «Я тебе люблю». Потрібно турбуватися, захищати і берегти того, кого любиш.
    9. Цитата з Біблії – «Любов хай буде непритворна…» (Рим.12:9). Не потрібно добро відноситися до людей тільки для того, щоби вони добре відносилися до тебе. Потрібно добро робити безкорисно і так, щоби ніхто не помічав, добро, яке робиш. Людина, яка показово займається благочинністю, робить добро не ближньому, а собі, турбується про свою репутацію, а не про ближнього.
    10. Цитата з Біблії – «Любов не робить ближньому зла; отже любов є виконання закону» (Рим.13:10). Батьки, які закривають очі на неправильну поведінку дитини, роблять зло цій дитині. Потрібно вказувати ближньому на його помилки. Якщо не говорити правду через побоювання, що той образиться – це не любов, це байдужість.
    11. Цитата з Біблії – «…любов повчає» (1 Кор.8:1). Хто любить, той завжди страждає, страждання примушують задуматися про життя, про майбутнє.
    12. Цитата з Біблії – «Коли я говорю мовами людськими й ангольськими, та любови не маю, то став я як мідь та дзвінка або бубон гудячий! І коли маю дара пророкувати, і знаю всі таємниці й усе знання, і коли маю всю віру, щоб навіть гори переставляти, та любови не маю, то я ніщо. І коли я роздам усі маєтки свої, і коли я віддам своє тіло на спалення, та любови не маю, то користі не буду мати ніякої» (1 Кор.13:1-3). Просто знання, просто віра без практичного застосування у житті – це марна трата часу в житті. Диявол знає, що Бог існує, але любові не має і творить зло. Християнин повинен робити добрі справи.
    13. Цитата з Біблії – «Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не ставить себе вищою за інших, не гордиться, не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого, не радіє з неправди, але тішиться правдою, усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить. Ніколи любов не перестає. Хоч пророцтва й існують, та припиняться, хоч мови існують, замовкнуть, хоч існує знання, та скасується» (1 Кор. 13:4-8). Любов робить людину щасливою. Борючись за справжню любов, людина бореться за своє щастя.
    14. Цитата з Біблії – «Тепер же зостаються: віра, надія, любов — цих троє; але найбільша з них – любов» (1 кор. 13:13). Віра, надія йдуть від розуму, любов – це відчуття душі, тому це почуття більш важливе, ніж віра та надія.
    15. Цитата з Біблії – «А плід духа: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра». Найчистіша любов – у людині, яка вільна від гріха. Тільки свобода від гріха дає відчуття Святого Духа, веде до відчуття любові до Бога, це шлях до щастя.
    16. Цитата з Біблії – «Але ж найголовніше над усім у вашому житті — це любов до інших. Саме любов об’єднує усе досконалим союзом» (До колосян 3:14). Любов робить людину кращою.
    17. Цитата з Біблії – «Нехай же Господь направляє серця ваші на шлях любові Божої та довготерпіння Христового» (2 послання до Солунян 3:5). Христос помер на хресті в найстрашніших муках, але любов до людей була сильнішою, ніж найсильніші муки. Христос помер у стражданнях, але він помер щасливою людиною. Християнські мученики, яких розривали леви на арені амфітеатру, мали сильний страх, сильні страждання, сильний біль, але любов у їхньому серці робило їх щасливими навіть незважаючи на страх, страждання і біль. Любов перемагає зло. У кожного своя доля, не обов’язково бути мучеником, щоби мати у серці любов. Подивіться довкола, скільки людей страждає, скільким людям можна допомогти. Щастя – це не брати, це ділитися з ближнім. Любіть ближніх, допомагайте людям (так, щоб про це ніхто не знав, бажано, щоби про вас не знали навіть люди, яким ви допомагаєте) і ви станете щасливими. Якщо ви нагодуєте голодного – ви нагодуєте безпосередньо Ісуса Христа.
    18. Цитата з Біблії «Метою ж наказу є любов від чистого серця і доброї совісти та нелицемірної віри» (1 Тим. 1:5). Людина може по-справжньому любити, коли в неї чисте серце, чиста совість і, якщо вона по-справжньому вірить, що Христос – наш Бог.
    19. Цитата з Біблії – «…ти покинув свою першу любов» (Об’явлення 2:4). Перша любов людини – це любов до Бога, який створив людину. Людина повинна пам’ятати, що любов до Бога – це любов людської душі до свого Батька.
    20. Цитата з Біблії – «хай з любов’ю все робиться в вас» (1 Кор. 16:14). Любов – це сила, яка допомагає жити.
    21. Цитата з Біблії – «Нову заповідь Я вам даю: Любіть один одного. Як Я вас полюбив, так любіть один одного й ви» (Ів. 13:34). Не може людина любити Бога, якщо вона не любить свого ближнього.
    22. Цитата з Біблії – «Послухом правді очистьте душі свої через Духа на нелицемірну братерську любов, і ревно від щирого серця любіть один одного» (1 Петра 1:22). Потрібно намагатися постійно робити добро ближньому, це буде прояв любові до Бога.
    23. Цитата з Біблії – «Чоловіки, любіть своїх дружин, як і Христос полюбив Церкву, і віддав за неї Себе» (Еф. 5:25). Чоловік – це не сімейний тиран, це захисник дружини та дітей.
    24. Цитата з Біблії – «Ви чули, що сказано: «Люби ближнього свого і ненавидь ворога». Та кажу Я вам: «Любіть ворогів своїх, моліться за тих, хто переслідує вас, щоб ви могли стати дітьми вашого Отця Небесного. Він примушує сонце сходити для злих і добрих й посилає дощ на праведних і неправедних. Бо якщо ви любите лише тих, хто любить вас, то яку винагороду ви матимете? Чи не так чинять збирачі податків? Якщо ви вітаєте лише братів своїх, то що особливого в цьому? Чи не так чинять погани? Тому будьте досконалими, такими, як Отець ваш Небесний» (Матея 5:43 – 46). Вороги роблять людину сильною, ворог може усвідомити свою помилку і стати другом. Потрібно пам’ятати апостола Павла, який спершу боровся з християнами, а потім став апостолом.
    25. Цитата з Біблії – «…любити Його всім серцем, і всім розумом, і всією душею, і з цілої сили, і що Любити свого ближнього, як самого себе» (Мт. 22:36-40). Бог бажає людині тільки добра. Любов до Бога робить людину щасливою.
    26. Цитата з Біблії – «любімо не словом, ані язиком, але ділом та правдою» (1 Ів. 3:18). Християни – це люди, які повинні робити добрі справи.
    27. Цитата з Біблії – «Улюблені, любім один одного, бо від Бога любов, і кожен, хто любить, родився від Бога та відає Бога! Хто не любить, той Бога не пізнав, бо Бог є любов! Любов Божа до нас з’явилася тим, що Бог Сина Свого Однородженого послав у світ, щоб ми через Нього жили. Не в тому любов, що ми полюбили Бога, а що Він полюбив нас, і послав Свого Сина вблаганням за наші гріхи. Улюблені, коли Бог полюбив нас отак, то повинні любити і ми один одного! Бога не бачив ніколи ніхто. Коли один одного любимо, то Бог в нас пробуває, а любов Його в нас удосконалилась» (1 Ів.4:7-12). Якщо ми будемо любити Бога і ближнього, світ стане кращим.